Internacional 15/09/2017

Harvard retira la invitació a l'exsoldat Chelsea Manning

La CIA havia denunciat la contractació de qui consideren una "traïdora" als Estats Units

Ara
2 min
Chelsea Manning, en la seva nova imatge que ha penjat a les xarxes socials.

BarcelonaLa Universitat de Harvard ha retirat la invitació com a professora convidada a l'exsoldat Chelsea Manning, que va filtrar informació confidencial a Wikileaks, després que l'Agència Central d'Intel·ligència, la CIA, hagués criticat el gest.

La invitació ha durat tan sols unes hores i pretenia que Manning fes una classe per comentar "qüestions d'identitat de la comunitat homosexual i transsexual" a les forces armades dels Estats Units. El degà de l'Escola de Govern John F. Kennedy de Harvard, Douglas Elmendorf, ha justificat la decisió assumint la responsabilitat d'haver comès un "error" a l'hora de designar l'exsoldat com a professora convidada. En aquest sentit, el màxim responsable ha lamentat que la invitació es considerés com un "honor", malgrat que "centenars" de persones reben el mateix tracte cada any. Malgrat que ha rescindit la invitació, Elmendorf ha afirmat que Manning té les portes obertes de Harvard per fer de ponent en una altra ocasió.

La jove Manning, que va sortir de la presó al maig després d'haver complert 7 anys de condemna per revelació de secrets, ha respost a través de Twitter i ha afirmat sentir-se "honorada" per ser la primera "dona transgènere" a ser "desconvidada" per la "pressió de la CIA".

La reacció de Harvard arriba després que el director de la CIA, Mike Pompeo, cancel·lés una xerrada prevista al centre per a la contractació de Manning i va afirmar sentir-se "entristit" per la "vergonyosa" decisió de contractar la "traïdora" Manning, de qui va dir que "s'oposa a tot el que representen els homes i dones valents amb els quals treballa".

A més de Pompeo, la decisió de contractar Manning també va provocar la dimissió com a professor de l'Escola de Govern John F. Kennedy de l'exdirector en funcions de la CIA entre el 2012 i 2013, Michael Morell, que va precisar que ell sí que dona suport als militars transgèneres. "Malauradament, no puc formar part d'una organització que honora un criminal convicte i que va filtrar informació classificada", ha apuntat Morell.

stats