Internacional 19/03/2014

Iúlia Timoixenko, sobre la crisi d'Ucraïna: "Hem de defensar el nostre país costi el que costi"

L'ex primera ministra diu que els ucraïnesos "esperaven i esperen més d'Europa"

Efe
1 min
TIMOIXENKO, ALLIBERADA  L’ex primera ministra va ser alliberada i va volar fins a l’Euromaidan.

BerlínL'ex primera ministra ucraïnesa Iúlia Timoixenko ha dit aquest dimecres que han de defensar el seu país "costi el que costi" i respondre a l'agressió del president rus, Vladímir Putin, segons una entrevista que publica el diari alemany 'Bild'.

"Estem forçats a confrontar, un per un, l'agressió. No hi veiem cap altra possibilitat. Hem de defensar el nostre país, costi el que costi", ha assegurat Timoixenko en la primera entrevista que ha fet a un mitjà des que va arribar a Berlín fa deu dies per tractar-se una hèrnia.

Segons la seva opinió, el discurs que va fer Putin ahir abans de signar l'entrada de Crimea a la federació russa va ser "propaganda feixista" i "una gran mentida". Tanmateix, els seus retrets arriben també a Occident.

Timoixenko, que va ser primera ministra d'Ucraïna entre el 2007 i el 2010, assegura que el país està "molt agraït" a Europa pel seu "suport moral i espiritual", la seva "presa de posició" i " les primeres sancions", però afegeix que "els ucraïnesos s'esperaven i s'esperen més".

A més, assegura que ara ja "no es tracta realment d'Ucraïna" perquè "la crisi s'ha estès globalment". En aquest sentit, argumenta que Putin mira "d'acabar amb el sistema de seguretat global" instal·lat després de la Segona Guerra Mundial i "instaurar el caos".

Segons Timoxenko, el president rus vol "redibuixar mapamundis amb guerres, assassinats en massa i sang" i compara l'actitud de Putin amb el llibre 'Mein Kampf' ('La meva lluita') d'Adolf Hitler.

stats