Internacional 07/08/2015

"Hi havia ferits, una dona embarassada i una altra que requeria cures immediates"

Metges Sense Fronteres difon un nou vídeo del rescat de centenars d'immigrants aquest dimecres amb la narració d'un dels membres de l'organització que va participar en l'operatiu

Ara
1 min

BarcelonaMetges Sense Fronteres (MSF) ha difós un nou vídeo del rescat d'aquest dimecres de centenars d'immigrants que viatjaven a bord d'una pastera a 15 milles de la costa de Líbia. En aquesta ocasió, les imatges van acompanyades de la narració en primera persona d'un dels membres de l'organització que viatjava al vaixell de salvament 'Dignity I', Juan Gil.

Segons explica, al voltant de les deu del matí, els equips de rescat de MSF van rebre una trucada del Centre de Coordinació de Roma, que deia que hi havia una pastera amb problemes mecànics en què viatjaven unes 700 persones. "Quan vam arribar, la barca ja s'havia enfonsat i només podíem veure la gent en bots salvavides", diu, i afegeix: "Hi havia algunes persones a l'aigua. Algunes amb armilles salvavides, d'altres sense".

Un cop va començar l'operatiu de rescat, continua Gil, van començar a treure gent de l'aigua que "necessitava atenció mèdica: dos ferits, una dona embarassada i una altra dona que requeria cures immediates". "Tothom estava en xoc per les circumstàncies viscudes", assegura.

"El vaixell es va espatllar. Vaig aixecar la nena per damunt de l'aigua. La vaig sacsejar i va vomitar aigua. Jo sé nedar, però ella no. Com la podia mantenir a la superfície quan tothom intentava flotar?", explica al vídeo el Mohamed, un pare de família palestina que viatjava a la pastera.

Per a Gil, la tragèdia de dimecres posa en evidència la falta de recursos al Mediterrani per rescatar les persones que es juguen la vida creuant el mar, i conclou: "Això continuarà passant si no s'augmenten els recursos i l'operació no es reorienta cap a una intervenció humanitària més que militar".

stats