FRANÇA
Internacional 13/05/2012

L'atapeïda agenda d'Hollande el deixa sense període de gràcia

Les expectatives de canvi generades pel nou president de França provoquen pressió abans, fins i tot, d'estar instal·lat al càrrec. El mateix dimarts, dia de la investidura, es reunirà amb Angela Merkel per renegociar el nou tractat de la Unió Europea

Efe
1 min
El nou president francès, François Hollande / AFP

ParísEl nou president de França, François Hollande, s'enfrontarà després de la seva investidura dimarts a una atapeïda agenda internacional que anul·la qualsevol possibilitat que gaudeixi d'un període de gràcia durant l'inici del seu mandat.

Les expectatives de canvi generades per Hollande durant la seva campanya –projectades fora de les fronteres franceses i en especial a altres països europeus en crisi– han fet pressió des de la seva elecció diumenge passat abans, fins i tot, d'estar instal·lat al càrrec.

La compromesa agenda començarà només unes hores després de la seva investidura amb un important cara a cara amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. Un dels principals punts del programa electoral del socialista és el de renegociar el nou tractat de la Unió Europea firmat al març per incorporar mesures de reactivació econòmica a l'ajust fiscal. Una renegociació a la qual Merkel s'oposa.

Hollande donarà a conèixer la formació del nou govern dimecres, un dia després de presentar el que serà el primer ministre. Tot apunta que serà el fins ara cap dels diputats socialistes, l'alcalde de Nantes, Jean-Marc Ayrault.

A més, el proper cap de setmana, el nou president viatjarà als EUA per trobar-se amb el president Barack Obama i participar en les cimeres del G-8 i de l'OTAN –davant la qual formalitzarà la retirada de les tropes franceses de l'Afganistan.

stats