Internacional 14/11/2015

Hollande confirma que els atemptats són un "acte de guerra" de l'Estat Islàmic

El president de França veu en la massacre un atac a les llibertats i avisa que hi haurà una reacció "amb tots els mitjans"

E.f.
1 min

ARAEl president de França, François Hollande, ha confirmat que la massacre terrorista a París ha estat obra de l'Estat Islàmic. "És un acte de guerra comès per un exèrcit terrorista, l'Estat Islàmic", ha dit en una compareixença aquest matí. "Ha estat un acte de guerra preparat i organitzat des de l'exterior amb complicitat de l'interior del país", ha afegit.

Ha promès resposta i persecució dels culpables tant dins com fora de les fronteres del país. "França reaccionarà amb tots els mitjans, apel·lant al dret, a dins i a fora del país", ha continuat el líder francès, que ha dit que es tracta d'un atac a les llibertats que representa França.

El president de la República ha decretat tres dies de dol nacional per les víctimes, fins ara 127 confirmades oficialment. Hi ha més d'una vuitantena de ferits crítics. Hollande ha condemnat l'acte de "barbàrie absoluta". El president francès s'adreçarà a l'Assemblea Nacional dilluns en una sessió extraordinària a Versalles.

Clica aquí per veure les reaccions d'altres líders mundials

stats