Internacional 01/07/2015

Hollande demana un acord immediat per evitar el referèndum grec

El president francès adverteix que, en cas contrari, la consulta "tindrà lloc amb totes les conseqüències" i que es podria "entrar en un període de turbulències"

Efe
1 min
El president francès, François Hollande / EFE

ParísEl president de França, François Hollande, ha demanat quest dimecres a Grècia i l'Eurogrup que arribin a un acord "ara mateix" que permeti evitar el referèndum convocat per Atenes per diumenge que ve. "Cal ser clar, l'acord és per ara mateix", ha declarat Hollande des de Lió (est de França), poc abans que el primer ministre grec, Alexis Tsipras, es dirigeixi a la nació en un missatge televisat. El cap d'Estat francès ha afegit que "si no es pot aconseguir un acord, el referèndum tindrà lloc amb totes les conseqüències", el que comporta un "risc d'entrar en un període de turbulències".

"Sempre hi ha un risc, especialment si la resposta és 'no'. El risc és entrar en un període de turbulències, desconegut", ha considerat Hollande, per reiterar que la situació de Grècia no tindrà grans conseqüències per a l'economia francesa. El president francès ha insistit que el seu "deure" i el seu desig és que Grècia segueixi estant a la zona euro. "Com a europeu no vull una dislocació de la zona euro (...). Hem de buscar sempre l'acord, la negociació. França lluita, no està pel veto i per la brutalitat, sinó per Europa i per Grècia", ha conclòs.

El suport del socialista Hollande a la negociació amb el Govern grec contrasta amb la posició de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que ha descartat reprendre les converses fins que no se celebri el referèndum diumenge que ve.

stats