Internacional 05/07/2015

Merkel i Hollande demanen una cimera europea extraordinària per a dimarts

El president francès i la cancellera alemanya es reuniran demà per analitzar el resultat del referèndum grec

1 min
Merkel i Hollande en una conversa fa uns dies a Brussel·les. REUTERS

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, han acordat avui, després del referèndum grec i de la victòria clara del no a la proposta europea, demanar als seus socis la celebració d'una cimera europea extraordinària aquest dimarts.

Merkel i Hollande han apostat per aquesta reunió després de mantenir una conversa telefònica aquesta nit, ha informat un portaveu del govern alemany.

Igualment, Hollande i Merkel mantenen en la seva agenda que es trobaran demà a l'Elisi per analitzar el resultat del referèndum a Grècia. La reunió serà una entrevista seguida d'un "sopar de feina" per avaluar les "conseqüències" de la consulta.

L'anunci de la trobada s'havia fet públic poc després del tancament dels col·legis a través d'un tuit del compte oficial de la Presidència francesa.

Hollande i Merkel han participat activament en la recerca d'un acord entre la 'troica' i el primer ministre grec, Alexis Tsipras, en diferents reunions que s'han anat fent i que han pres especial rellevància les últimes setmanes.

Després de l'anunci del referèndum, Merkel va assegurar que fins després de saber-se el resultat de la consulta no hi hauria més moviments en la negociació entre Atenes i Brussel·les sobre els plans de rescat.

stats