Internacional 17/06/2015

Hongria aixecarà una tanca de 175 quilòmetres a la frontera amb Sèrbia

El govern del conservador Víktor Orbán diu que vol aturar així l'allau d'immigrants il·legals que arriben al seu país

Efe
2 min
Imatge d'arxiu de la tanca que envolta el port de Calais, a França. REUTERS

BudapestEl Govern conservador d'Hongria ha anunciat aquest dimecres que construirà una tanca de quatre metres d'altura al llarg de la seva frontera amb Sèrbia per frenar la immigració il·legal.

"Hongria no pot esperar més", ha manifestat a Budapest el ministre d'Exteriors, Péter Szíjjártó, en declaracions a la premsa, i ha precisat que la reixa de filat tindrà una longitud d'uns 175 quilòmetres.

Amb unes 53.000 persones, Hongria és un dels països europeus que més immigrants il·legals ha registrat des de principis d'any, majoritàriament procedents del Pròxim Orient i Kosovo.

"Hongria no fereix cap de les seves obligacions legals, ni acords internacionals", ha destacat el ministre i ha recordat que altres països de la UE també "defensen les seves fronteres" amb filats.

Szíjjártó ha al·ludit a les fronteres que tenen Grècia i Bulgària amb Turquia i ha afegit que "també ciutats espanyoles al nord d'Àfrica es defensen així de la pressió migratòria".

"Hongria no pot esperar més"

El ministre ha assenyalat que a nivell europeu "el camí cap a la solució sembla llarg", i alhora ha advertit que "Hongria no pot esperar més", ja que és "el país més afectat a la UE".

El Govern hongarès ja va llançar fa unes setmanes una controvertida campanya contra la immigració.

Primer va enviar a totes les llars del país un qüestionari en el qual demana l'opinió ciutadana sobre la immigració il·legal, amb preguntes que –segons els que l'han criticat– suggereixen una vinculació directa entre aquest fenomen i el terrorisme.

A més, es van col·locar als carrers cartells en idioma hongarès en què s'adverteix als immigrants que han de respectar la cultura i les lleis del país, i que no podran prendre la feina als residents locals.

stats