Internacional 11/02/2015

Uns 200 immigrants desapareguts mentre creuaven el Mediterrani

Nou supervivents del naufragi han donat l'alarma quan han arribat al port de Lampedusa

Efe
2 min
Equips del rescat descarreguen els cadàvers dels immigrants naufragats. EFE

RomaAlmenys 200 immigrants haurien mort mentre travessaven el Canal de Sicília, segons el testimoni dels nou rescatats que viatjaven amb ells i que ha recollit una portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (UNHCR)

Els rescatats, que asseguren procedir de Mali i el Senegal, han explicat en arribar avui al port de Lampedusa que el violent temporal que es va desencadenar al Canal de Sicília dilluns va costar la vida dels seus companys de viatge que anaven en dues barcasses.

Les dues barques havien sortit de les costes de Líbia dissabte passat juntament amb una altra en què viatjaven altres 105 immigrants dels quals 29 van morir de fred i de la que es va tenir notícia dilluns.

Les tres llanxes van naufragar, segons els testimonis, la tarda de dilluns a causa del fort onatge i només aquests nou immigrants, entre ells un menor, van ser trobats per un remolcador italià.

Després d'aquests relats, la Guàrdia Costanera italiana està patrullant la zona al límit de les aigües líbies a la recerca dels cossos dels immigrants.

Els fèretres amb els 29 immigrants morts de fred mentre es dirigien a Lampedusa seran traslladats avui a Porto Empedocle per rebre sepultura, mentre que els supervivents, entre ells un nen de 12 anys que viatjava sol, es troben a la petita illa on romandran altres 24 hores per poder recuperar-se.

Després d'aquesta tragèdia, l'alcaldessa de Lampedusa, Giusi Nicolini, ha denunciat que l'operatiu europeu de control de fronteres Tritó "no serveix per a res" i va demanar que fos substituït ja que no serveix per salvar vides.

El passat 1 de novembre el operatiu italià "Mare Nostrum" va ser substituït per "Triton", que compta amb menys embarcacions ia més no pot acostar-se a les costes líbies

stats