Internacional 26/03/2018

Almenys 64 morts en l'incendi en un centre comercial de Sibèria

Hi ha quatre detinguts, entre els quals el llogater del local on s'ha originat el foc i el director general de la societat fiduciària administradora del centre comercial

Ara
1 min
Els bombers treballen en l'extinció d'un incendi en el centre comercial Zimnyaya Vishnya a la ciutat de Kemerovo, a Sibèria

BarcelonaAlmenys 64 persones han mort en un incendi aquest diumenge en un centre comercial de la ciutat russa de Kémerovo, a Sibèria, segons les últimes dades del comitè d'instrucció de Rússia (CIR). "Continuem les operacions de cerca. Hi ha desapareguts", ha dit el ministre de Situacions d'Emergència de Rússia, Vladímir Puchkov, que ha confirmat la xifra.

La portaveu del CIR, Svetlana Petrenko, ha informat de la detenció de quatre persones relacionades amb el sinistre. Petrenko ha assenyalat que entre els detinguts hi ha el llogater del local on s'ha originat el foc i el director general de la societat fiduciària administradora del centre comercial.

El ministre d'Emergència rus, Vladímir Puchkov, ha explicat que s'espera que aquesta tarda acabi la primera etapa de les tasques de salvament i recerca al lloc del sinistre. Als hospitals de Kémerovo encara hi ha hospitalitzades 12 persones, i 36 més han rebut assistència ambulatòria.

El foc s'ha originat en un dels cinemes situats a la quarta i última planta de l'edifici del centre comercial, i des d'aquí s'ha propagat per tot l'establiment.

Segons ha informat avui el centre de crisi d'aquest succés, dues de les sales del cinema s'han esfondrat a causa de l'incendi. D'acord amb investigacions preliminars, a l'edifici no es va activar l'alarma antiincendis, de manera que les persones que eren allà es van adonar del foc quan un fum dens va inundar el centre.

Els equips de bombers han trigat més de sis hores a controlar les flames que han afectat una superfície de 1.500 metres quadrats.

stats