Internacional 21/02/2015

El colós en flames

Set ferits i centenars d'evacuats en l'incendi de la Torxa, el gratacels residencial més alt del món

Efe
1 min

DubaiSet persones ferides per inhalació de fum i centenars d'evacuades. És el balanç de l'incendi que aquest dissabte ha afectat el gratacel la Torxa, a Dubai. Es tracta del gratacel residencial més alt del món. El foc, que s'ha originat a la planta 50 d'un edifici que en té 79, ha provocat moments de pànic durant l'evacuació del colós, de 336 metres d'alçària i un dels més emblemàtics dels Emirats Àrabs. Les dimensions de l'incendi han obligat també a evacuar els edificis pròxims, amenaçats per les flames. Un caos agreujat per la forta tempesta de sorra que afecta el país des de fa dos dies.

"L'incendi ha començat en un lateral de la torre i quan hem baixat a veure què passava ens hem espantat molt, sobretot per l'efecte del vent; hi havia un sofà cremant que ha sortit disparat i ha arribat a l'edifici del costat", explicava a l'agència Efe Carlota Quesada, resident en un dels blocs veïns.

Més enllà del risc per als habitants del gratacels, el perill més gran ha estat la caiguda de vidre fos, runes i mobiliari des de la torre. Això ha fet que Defensa Civil hagi tancat tots els carrers pròxims a l'edifici. El servei de tramvia també ha estat suspès en sis estacions.

La Policia considera que el foc no ha estat provocat, tot i que des que es va inaugurar l'edifici s'ha vist afectat per nombroses falses alarmes d'incendi. Tantes, que els residents podrien haver ignorat la possibilitat d'un accident real. A la Torxa, amb 676 apartaments, hi resideixen sobretot ciutadans immigrants.

stats