Internacional 29/10/2019

LeBron James i Arnold Schwarzenegger, entre els desallotjats dels incendis de Califòrnia

El foc ja ha cremat més de 30.000 hectàrees

Ara
2 min
L'incendi Getty s'estén pels turons pròxims a l'exclusiu barri de Bel Air, a Los Àngeles.

BarcelonaDiverses personalitats de Hollywood, des d'actors i actrius fins a esportistes, són entre les gairebé 200.000 persones que han hagut de fugir de casa per evitar les flames de l'incendi que crema una zona pròxima a un dels barris més luxosos de Los Angeles. LeBron James o Arnold Schwarzenegger han sigut alguns dels famosos que han informat per les xarxes que deixaven les seves luxoses mansions i eren evacuats per les autoritats locals per un foc que ja ha cremat més de 30.000 hectàrees.

Les estrelles van haver d'abandonar les seves pertinences com van ordenar les autoritats davant l'avanç del Getty, com s'ha batejat aquest nou incendi forestal per per la seva proximitat amb el Museu Getty. L'actor Arnold Schwarzenegger, que va ser governador de Califòrnia entre el 2003 i el 2011, va tuitejar que havia estat desallotjat de la seva luxosa mansió de matinada i aconsellava els que estaven en situació de risc a fer el mateix. "Si sou en una zona d'evacuació, no perdeu el temps. Sortiu de seguida", ha escrit en un missatge en què ha agraït la feina "als millors bombers del món, els veritables herois d'acció que corren perill per protegir els seus amics californians".

El jugador de Los Angeles Lakers LeBron James també va ser desallotjat de casa i a Twitter donava les gràcies i, com l'actor de Terminator, demanava als seus veïns que busquessin un lloc segur.

La mateixa situació ha viscut el creador de la sèrie Sons of Anarchy, Kurt Sutter, que un cop ja fora de la seva mansió ha escrit que al seu voltant cremava tot.

Avivat per ratxes de vent superiors als 100 quilòmetres per hora, una desena de focus han obligat a evacuar urbanitzacions senceres a tot l'estat i a fer apagades programades que afecten prop d'un milió de clients.

Kristin Davis, actriu reconeguda per la seva participació a Sexe a Nova York, ha compartit a les xarxes diverses àrees cremades pròximes a la seva mansió.

Almenys un milió d'abonats de la regió no tenen servei elèctric perquè les autoritats l'han tallat com a precaució davant de la impossibilitat d'extingir les flames. El governador, però, s'ha mostrat confiat a poder tenir controlat el foc en les pròximes hores, però ha demanat als residents paciència i que segueixin en tot moment les instruccions que rebin dels cossos de seguretat.

stats