Internacional 02/10/2014

L'Índia fa dissabte en el dia de Gandhi

Tres milions de ciutadans escombren els carrers en una jornada festiva

Efe
1 min

Nova DelhiAvui és festiu a l'Índia però no per a tres milions de funcionaris. El país commemora el 145 aniversari del naixement del Mahatma Gandi i el primer ministre, Narendra Modi, ha volgut que sigui una jornada dedicada a la neteja dels carrers.

Modi ha donat exemple i ha agafat l'escombra per netejar Valmiki Nagar, el barri més gran on, precisament, va viure el líder espiritual.

"No embrutaré ni deixaré que s'embruti", va proclamar el primer ministre, que va guanyar per majoria absoluta a les eleccions del mes de maig. No és una iniciativa qualsevol perquè el país és un dels més bruts, amb carrers plens d'escombraries, restes de menjar i fins i tot animals morts.

Menys de la meitat dels 1.250 milions d'indis comptem amb un lavabo i es veuen obligats a fer les seves necessitats als espais públics. Això representa una amenaça sanitària que causa lamort anual de 100.000 nens menors de cinc anys a causa de diarrees.

Modi ha fet de la construcció dels lavabos una de les seves prioritats i recentment ha promès que cada casa comptarà amb una latrina el 2019, coincidint amb el 150 aniversari del naixement de Gandhi, considerat el pare de la nació índia.

Els lavabos són més importants que la independència", ha afirmat Modi per conscienciar la ciutadania de la necessitat de mantenir hàbits higiènics.

stats