Internacional 07/09/2019

L'Índia fracassa en el seu intent d'arribar a la Lluna

Perd contacte amb el mòdul espacial en el moment que havia d'aterrar al planeta

Efe
2 min
Dos joves segueixen en una pantalla l'aterratge que havia de fer el mòdul espacial indi.

Nova DelhiL'Índia ha fracassat en el seu intent d'arribar a la Lluna i sumar-se a la reduïda llista de països que fins ara ho han aconseguit: Rússia, els Estats Units i la Xina. L'Organització d'Investigació Espacial de l'Índia (ISRO) ha perdut contacte aquesta matinada de dissabte amb el mòdul espacial indi Chandrayaan-2, en el moment que pretenia aterrar al pol sud d'aquest satèl·lit de la Terra, fins ara inexplorat per les altres missions que han arribat a la Lluna. Es tracta d'una zona amb una superfície més irregular que l'equador de la Lluna.

"El descens ha sigut com s'havia planejat i l'activitat era normal fins a una altitud de 2,1 quilòmetres. Després d'això, la comunicació s'ha perdut i estem analitzant les dades", ha afirmat des de la sala de control el cap de l'ISRO, Kailasavadivoo Sivan, visiblement compungit.

El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, ha seguit l'operació a la sala de control de l'agència espacial índia a la ciutat meridional de Bangalore, i ha declarat als mitjans de comunicació: "Espero que passi el millor". Les esperances, però, són poques, tot i que encara no està clar què ha passat exactament amb el mòdul d'aterratge, que va abandonar la Terra el 22 de juliol passat, després d'un primer intent fallit per un problema en el sistema del vehicle de llançament.

L'objectiu de la missió Chandrayaan-2 és obtenir més informació sobre la composició mineral de la Lluna i ampliar els coneixements que ja existeixen sobre la presència d'aigua.

L'Índia disposa d'un dels programes espacials més actius del món i va començar a col·locar satèl·lits en l'òrbita terrestre l'any 1999. Els seus pròxims objectius són posar en òrbita la seva pròpia estació espacial i fer missions a Venus o el Sol.

stats