Internacional 03/09/2014

Violen i assassinen una adolescent índia com a represàlia per defensar el seu pare

La jove s'havia negat a llepar una escopinada, pena que li va ser imposada per defensar el seu pare quan era apallissat per no pagar un deute

Efe
1 min
Tot i no tenir reconeixement legal, els consells tenen un poder important en el món rural / EFE

Nova DelhiEl cadàver nu d'una adolescent índia de 16 anys va aparèixer al costat de les vies del tren dimarts al matí després que es negués a acatar una sentència degradant d'un consell local a l'estat de Bengala (nord-est de l'Índia). La jove s'havia negat a llepar una escopinada, pena que li havia estat imposada per intentar defensar el seu pare quan, en virtut d'una altra decisió del consell local, li clavaven una pallissa per no poder complir amb els pagaments d'un deute.

La víctima havia desaparegut dilluns passat del poble bengalí de Dhupguri, al districte de Jalpaiguri. El cos de la jove va ser trobat l'endemà. Estava nua, per la qual cosa se sospita que va ser violada abans de morir. No obstant això, la causa de la mort "no està clara de moment" i la policia ha obert una investigació. De moment, hi ha tres sospitosos principals.

Arran d'aquest succés, la Federació Democràtica de Joves de l'Índia ha convocat vagues estudiantils en diferents ciutats de Bengala per demanar al govern que reaccioni davant les "atrocitats contra les dones, que tant han crescut en els últims tres anys", ha dit el seu secretari a l'estat, Zamur Molla.

Molts pobles de l'Índia mantenen un sistema de consells rurals que imparteixen una justícia paral·lela. Si bé les decisions d'aquest tipus de consells es basen en tradicions que davant la justícia índia són inacceptables, oposar-se a les seves sentències resulta igualment inadmissible per a moltes societats rurals.

Al juny, una adolescent de 14 anys va ser violada per ordre d'un consell local perquè el seu germà havia intentat abusar d'una altra dona, a l'estat de Jharkhand, veí de Bengala.

stats