Internacional 14/04/2015

Indonèsia estudia penes de presó per beure alcohol

Dos partits islamistes presenten un projecte de llei que exonera hotels de cinc estrelles

Efe
1 min
Un turista mostra la seva cervesa, en un bar indonesi. BEAWIHARTA / EFE

BangkokSi esteu pensant a anar a Indonèsia i us agrada veure una copa de vi o de cervesa, pareu atenció. El Parlament ha admès a tràmit un projecte de llei presentat per dos partits islàmics en què es proposen penes de fins a dos anys de presó per beure, produir o distribuir begudes amb més d'un 1% d'alcohol, informa avui la premsa local.

"Mitjançant aquest projecte de llei, el consum de begudes alcohòliques pot portar una persona a presó i ser tractada igual que un traficant de droga", ha manifestat el diputat Muhammad Arwani Thomafi, del Partit per al Desenvolupament Unit (PPP), al diari local 'The Jakarta Post'.

La iniciativa, secundada també pel Partit de la Justícia i Prosperitat (PKS), sosté, sense aportar estudis científics, que l'alcohol influeix en el 58% dels delictes que es cometen, i a més causa al consumidor pèrdua de memòria, bogeria i Alzheimer, entre altres tipus de malalties mentals.

En consideració del turisme, el projecte de legislació exonera de complir la normativa als hotels de cinc estrelles i destinacions turístiques principals, com l'illa de Bali.

Indonèsia està habitat per uns 250 milions de persones, de les quals al voltant del 88% professen l'islam.

stats