Internacional 06/11/2014

Infàncies robades per l'Estat Islàmic

Els adolescents expliquen per què es deixen captar pels jihadistes

Ara
2 min

BarcelonaEs fa dir Abbu Hattab. Amb només 13 anys, es passa les hores mirant vídeos de temàtica jihadista i somia a unir-se a l'Estat Islàmic. És siri però viu a Turquia, i es va radicalitzar fa un any, quan va unir-se al grup jihadista Sham al-Islam, impulsat per la seva mare. Explica a la BBC que els executats per l'Estat Islàmic són "agents americans, i els hem de decapitar tal com Al·là va dir a l'Alcorà".

És un dels milers de nens que es deixen endur per l'encís de l'Estat Islàmic, que ha desplegat un gran dispositiu propagandístic per atraure els més petits. És la manera d'assegurar-se el suport i la militància durant molts anys més.

Els informes de l'ONU confirmen que el reclutament és normalment voluntari, però, en alguns casos, forçat. En vídeos penjats a internet, alguns tan explícits com "cadells de l'Estat Islàmic", encoratgen els menors a unir-se a les seves files.

Aquest reclutament també funciona en altres organitzacions terroristes islàmiques, segons els informes de Human Rights Watch, que denuncien la utilització de nens en atacs suïcides o com a franctiradors.

Ho deixen tot amb la promesa del paradís

Aquest dimecres la policia va detenir una noia holandesa de 16 anys a la frontera entre Hongria i Sèrbia, enxampant-la en plena ruta cap a Síria, on pretenia unir-se al grup jihadista. La menor, d'origen marroquí i passaport holandès, visitava regularment les pàgines web de reclutament i propaganda de l'Estat Islàmic, segons el Centre Antiterrorista d'Hongria (TEK).

No és l'única jove que, tenint passaport europeu, intenta unir-se a l'Estat Islàmic. Noies de 14 o 15 anys viatgen a Síria per a casar-se amb jihadistes i unir-se a les comunitats terroristes, o fins i tot prendre les armes. La majoria, reclutades a través de les xarxes socials.

Quan el periodista de la BBC pregunta a Abbu Hattab per què no gaudeix de la infància, li contesta que no vol sortir amb els amics, perquè "Al·là ens ha ordenat treballar i lluitar per a la propera vida, el paradís". Està disposat a morir per defensar la religió. "D'aquí a poc temps Occident haurà acabat", afirma.

stats