Internacional 11/11/2019

La premsa internacional destaca el bloqueig polític a Espanya i l'avanç de Vox

Les grans capçaleres subratllen les dificultats per formar govern que ha d'afrontar Sánchez

Ara
2 min
El resultat del 10-N al web de 'The Guardian'

BarcelonaLa premsa internacional es fa ressò del resultat electoral a Espanya i destaca que el 10 de novembre no ha servit per superar el bloqueig polític.

  • BBC: Victòria socialista enmig de l'auge de la ultradreta "Per trencar el llarg bloqueig polític, Sánchez podria buscar el suport del PP o anar cap a unes terceres eleccions en el termini d'un any. Mentrestant, el gran auge del partit nacionalista Vox el converteix en la tercera força política del país i ara li serà més fàcil fixar l’agenda a la dreta".
  • The Guardian: Continua el bloqueig mentre la ultradreta avança amb força "El resultat suggereix que Espanya no és més a prop de sortir de l'atzucac i torna a estar obligada a mesos de negociacions i d'estira i arronses per intentar formar un govern en un context de fragmentació política sense precedents".
  • The New York Times: La ultradreta espanyola avança en les eleccions "Fa quatre anys el sistema bipartidista d'Espanya es va trencar en un paisatge molt més fragmentat, i des de llavors cap partit s'ha acostat a guanyar una majoria parlamentària. Espanya va passar la major part del 2016 en uns llimbs polítics, després de dues eleccions que no van trencar el punt mort, i ara s’ha trobat davant un escenari semblant".
  • Financial Times: Gran avanç de la ultradreta mentre els socialistes guanyen unes eleccions no concloents "Les eleccions espanyoles no han aconseguit trencar el bloqueig polític del país. Els socialistes guanyen però perden suport i no es veuen opcions clares de formar un govern estable, mentre que el partit d'extrema dreta avança amb contundència".
  • Le Monde: L'extrema dreta de Vox es converteix en la tercera força a Espanya "El socialista Pedro Sánchez esperava que la repetició de les eleccions, set mesos després de les de l'abril, li donés una majoria 'més clara' per governar i assegurar-li una legislatura estable. Però el 10-N només ha servit per debilitar l’esquerra, confirmar la fragmentació i la polarització del Parlament i complicar encara més la sortida del bloqueig polític".
  • AlJazeera English: Els socialistes guanyen les eleccions espanyoles i la ultradreta es dispara "El resultat electoral significa que no s'acaba el bloqueig entre les forces de la dreta i l’esquerra a Espanya, cosa que suggereix que el país podria passar moltes setmanes més o fins i tot mesos sense un nou govern".
  • Frankfurter Allgemeine: Una victòria feble "Queda clar que la formació de govern no serà fàcil: el panorama polític es fragmenta encara més. Els partits regionals i nacionalistes en surten reforçats. Per exemple, l'independentisme radical de la CUP ha obtingut representació per primera vegada. Sense els vots d'alguna de les formacions independentistes catalanes, Sánchez no té opcions de formar una majoria, tret que els conservadors del PP l'ajudin amb una abstenció en segona votació".
stats