Internacional 18/01/2014

Un regidor anglès diu que les inundacions són un càstig diví pel matrimoni gai

David Silvester, regidor a Henley-on-Thames pel partit euròfob Ukip, diu que els desastres naturals són el resultat de comportar-se "de forma arrogant contra l'Evangeli"

Ara
2 min
Henley-on-Thames és una de les localitats amb més residències d'alt standing al Tàmesi / GETTY

BarcelonaLes inundacions de zones baixes d'Anglaterra han passat de ser ocasionals a convertir-se en un fenomen que es produeix amb una certa freqüència. Científics i meteoròlegs culpen el canvi climàtic, però David Silvester, regidor a Henley-on-Thames per Ukip, el partit 'independentista' que demana la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, ha trobat un altre motiu per als desastres naturals: el matrimoni gai.

Silvester ha fet les seves afirmacions en una carta que ha enviat al diari local. En la carta, el regidor afirma que les inundacions que ha patit el poble durant les últimes setmanes són un càstig diví pel matrimoni gai, aprovat fa uns mesos pel govern de coalició entre conservadors i liberaldemòcrates. Silvester considera que tant les inundacions que afecten cada vegada més sovint el poble com els desastres naturals en el seu conjunt tenen el seu origen en el fet que l'home es comporta "de forma arrogant contra l'Evangeli". Es dóna la circumstància que Silvester havia estat regidor del partit conservador, i el va abandonar per l'Ukip justament en desacord amb el matrimoni gai.

Justament aquests dies hi ha un debat als mitjans anglesos sobre les mesures que cal prendre contra el canvi climàtic. David Cameron va voler passar a la història com el primer líder conservador que es prenia seriosament el tema, demostrar que es podia ser de dretes i tenir consciència ecològica. Però, tot i les seves promeses, el seu govern no ha actuat de forma decidida, i les últimes declaracions del titular de la cartera d'Economia, George Osborne, semblen indicar que la lluita contra el canvi climàtic no és una prioritat. Això no ha agradat gens en un moment en què creixents segments de la població estan convençuts que el canvi climàtic és la raó que explica per què els episodis de pluja han canviat a l'illa, amb llargues èpoques de sequera seguides de precipitacions molt violentes.

La conseqüència més directa de les inundacions són les pèrdues milionàries. Amb comerços, indústries i domicilis afectats, la factura dels desperfectes és monumental i no para de créixer. La situació és dramàtica per a molts, perquè les companyies d'assegurances estan començant a declinar firmar pòlisses en indrets considerats de risc i, si les fan, cobren quantitats que molts no poden assumir.

És en aquest context d'una creixent irritació i sensibilització amb el tema que arriben les declaracions homòfobes de Silvester, regidor de Henley-on-Thames, una de les zones més afectades. La localitat, propera a Londres i banyada pel Tàmesi, té un bon nombre de milionaris entre els seus veïns, amb mansions molt cares que han patit el desastre ocasionat per la crescuda del riu Tàmesi.

stats