Internacional 14/08/2017

Les inundacions deixen almenys 200 morts a Sierra Leone

Els forts aiguats de les últimes hores han provocat corriments de terres arreu del país

Efe
1 min
Un despreniment de terra a prop de la ciutat de Regent, a Sierra Leone

NairobiAlmenys 200 persones han mort i 600 més han quedat ferides aquest dilluns a Sierra Leone a causa de les intenses pluges que s'han registrat en diferents punts del país, situat a l'oest del continent africà. Els aiguats de l'última nit han provocat diversos corriments de terres en una zona amb multitud d'habitatges il·legals.

Concretament, a la localitat de Regent, al sud de la capital, Freetown, haurien mort més d'un centenar de persones. Els serveis d'emergència del país, amb l'ajuda de la Creu Roja, treballen en l'àrea afectada intentant rescatar les persones atrapades a les seves cases, que han quedat cobertes de fang.

Segons el diari 'The Sierra Leone Telegraph', d'entre les víctimes 60 serien menors. Altres mitjans apunten que, a la mateixa Freetown, hi hauria 18 morts. La Creu Roja local ha indicat que la situació és "molt preocupant" i preveu que el nombre de morts i afectats creixi en les pròximes hores, a mesura que progressin les tasques de rescat.

A banda de les víctimes mortals, s'han produït greus danys materials. La carretera que uneix Regent amb Freetown, per exemple, ha quedat tallada, i el tràfic, suspès.

stats