Internacional 22/07/2019

L'Iran deté 17 suposats espies de la CIA

Segons fonts del ministeri d'Intel·ligència iranià alguns d'ells han estat condemnats a mort

Ara
1 min
Iran deté 17 suposats espies de la CIA

BarcelonaL'Iran ha anunciat la detenció de 17 espies que suposadament treballen per a l'Agència Central d'Intel·ligència dels Estats Units (CIA). Alguns d'ells han estat condemnats a mort, segons informen aquest dilluns diversos mitjans de comunicació locals.

La televisió estatal, citant fonts del ministeri d'Intel·ligència iranià, assegura que han desmantellat una cèl·lula d'espies de la CIA formada per 17 sospitosos, alguns dels quals (no se n'ha especificat el nombre) han estat condemnats a mort, i altres a llargues penes de presó.

En canvi, des dels Estats Units han negat que els suposats detinguts fossin membres de la CIA. Ho ha desmentit el mateix president, Donald Trump, en un tuit en què ha assegurat que "és totalment fals", i que només són "mentides i propaganda".

Les detencions es van fer, segons la mateixa televisió estatal, durant l'any passat (l'any iranià va acabar el 21 de març). "Els espies identificats van ser capturats en centres privats sensibles i vitals del sector econòmic, nuclear, infraestructural, militar i cibernètic iranià...", ha assegurat el ministeri en una declaració llegida per a la televisió estatal.

Un mes de tensions creixents

L'anunci arriba després d'un episodi de tensions creixents entre Washington i Teheran. La setmana passada, l'Iran va capturar un petrolier britànic a l'estret d'Ormuz com a resposta a la captura per part de marins britànics d'un petrolier iranià a la costa de Gibraltar el 4 de juliol.

stats