AMENAÇA NUCLEAR
Internacional 22/11/2011

L'Iran desafia la pluja de sancions econòmiques d'Occident

El ministre d'Exteriors iranià condemna la iniciativa i diu que "no tindrà efecte". Rússia també considera que les sancions són "inacceptables"

Agències
1 min
Un bitllet de 500 dinars iranià on apareix el símbol de l'energia nuclear. EFE

TeheranIran ha qualificat aquest dimarts "d'ineficaces" i "hostils" les noves sancions imposades al sistema financer del país per Estats Units, Canadà, el Regne Unit i Itàlia, en declaracions d'un portaveu del Ministeri d'Exteriors, Ramin Mahmanparst.

El portaveu ha qualificat de "reprovable" l'actitud d'aquests països i ha recordat que ja hi mantenen unes relacions econòmiques "al seu nivell més baix". Creu que les noves sancions seran "ineficaces" i suposen només "propaganda".

Rússia es desmarca

En aquest sentit, Rússia també s'ha desmarcat de la iniciativa liderada pel Regne Unit i després ratificada per Canadà i els Estats Units dilluns, i Itàlia aquest dimarts. Considera "inacceptable" la pressió financera sobre els bancs iranians.

Els Estats Units sancionarà qui tingui vincles amb l'Iran

El Regne Unit i el Canadà han prohibit totes les transaccions financeres dels seus bancs amb l'Iran, mentre que els Estats Units ha declarat a aquesta país una "àrea de blanqueig de diners". Això significa que qualsevol negoci amb un banc de l'Iran està considerat delicte i se li pot imposar una pena de fins a 185.000 dòlars.

Mesures contra l'amenaça nuclear

Les noves sancions tracten d'augmentar la pressió sobre l'Iran perquè abandoni el programa nuclear després que l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica informés d'indicis que Teheran havia treballat o treballava per fabricar la bomba atòmica.

stats