Internacional 15/06/2014

Els jihadistes de l'ISIL difonen fotos d'execucions sumàries a l'Iraq

El grup radical ha publicat a la seva web i ha difós per Twitter imatges on es veu com executen desenes d'homes. Segons els jihadistes, han matat 1.700 soldats

Agències
1 min
Una de les imatges difoses pels jihadistes / AFP PHOTO / HO / WELAYAT SALAHUDDIN

BagdadL'ofensiva sunnita sobre Bagdad, la capital iraquiana, sembla que s'ha aturat aquest cap de setmana. Els xocs entre militants de l'Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant (ISIL), amb oficials del vell règim de Saddam Hussein i les forces lleials al primer ministre xiïta, Nuri al-Malik, s'han traslladat prop de la frontera amb Síria, a la ciutat de Tal Afar. L'exèrcit iraquià assegura que que ha matat 279 terroristes en les últimes 24 hores en atacs a les províncies de Saladí (al nord de Bagdad), Diyala (est) i Nínive (nord). Amb tot, els jihadistes de l'ISIL asseguren que han matat 1.700 soldats iraquians.

Les imatges de l'execució de centenars de soldats han fet la volta al món i han tornat a situar l'Iraq al centre de la violència sectària. Tot i que no hi ha manera de verificar-ho de forma directa, el cert és que l'organització ha difós a través del Twitter i de la seva pàgina web una sèrie de fotografies on es veu com condueixen desenes d'homes desarmats i vestits de civils cap als afores d'una localitat a la província de Saladí.

Les imatges, molt crues, mostren el procés des que els presoners són conduïts als afores fins que són obligats a jeure bocaterrosa i amb les mans al cap i són disparats. En les imatges es veuen desenes d'homes vestits de civils. Amb tot, els jihadistes afirmen que són soldats, i parlen de 1.700 executats.

stats