Internacional 15/03/2019

Gaza llança almenys 4 coets contra Tel Aviv per error i Israel respon bombardejant 100 posicions a la franja

L'escalada de violència es produeix a tres setmanes de les eleccions generals

Ara
2 min
Flames i fum després de l'atac d'Israel contra Gaza.

BarcelonaIsrael ha bombardejat 100 posicions de Gaza aquest dijous a la nit en resposta al llançament d'almenys quatre coets des de la franja contra la capital, Tel Aviv. Les forces armades israelianes han confirmat que els projectils palestins van ser disparats per error durant una operació de manteniment, segons informa el mitjà de comunicació israelià 'Haaretz'. L'escalada de violència arriba tres setmanes abans de les eleccions generals a Israel, en què el primer ministre, Benjamin Netanyahu, es juga la reelecció.

L'exèrcit israelià ha confirmat que el sistema de defensa contra míssils Iron Dome es va activar en detectar els llançaments des de Gaza, que no van provocar danys, ja que van caure en una zona buida. L'última vegada que es va activar el sistema antimíssils va ser fa dos anys, a causa d'una falsa alarma.

Els mediadors egipcis han confirmat que les autoritats d'Israel i de Gaza han acordat un alt al foc aquest dijous a les 8 del matí, hora local. Fonts de Hamàs, el partit islamista que controla la franja, han explicat que els esforços d'Egipte per reduir la tensió "han donat els seus fruits".

Israel ha arribat a la conclusió que es tractava d'un atac accidental arran de les informacions rebudes per fonts de d'intel·ligència egípcia i a les declaracions dels mateixos líders palestins, que negaven sorpresos la responsabilitat de l'atac. De la mateixa manera, l'exèrcit israelià no tenia cap informació que els alertés sobre un possible atac provinent de la franja.

Els organitzadors de la Marxa del Retorn a Gaza, que se celebra cada divendres des del març del 2018, han suspès les concentracions d'aquest divendres a causa de l'escalada de violència i per evitar més víctimes entre la població palestina.

stats