Internacional 23/08/2018

Israel vol construir 608 nous habitatges a Jerusalem Est

Durant els últims dos mesos ja s'han planificat 2.275 cases a l'àrea palestina ocupada

Efe
1 min
Vista de l'assentament de Havat Gilad, a la Cisjordània ocupada

JerusalemLes autoritats israelianes han avançat aquest dijous dos plans a gran escala per construir 608 habitatges a les colònies jueves de Guiló i Ramot, situades a la zona ocupada de Jerusalem Est, segons ha informat l'ONG israeliana Ir Amim.

Els dos projectes per construir nous habitatges "s'han sotmès a objeccions públiques", i tots dos plans urbanístics se situen "més enllà de la línia verda", ha precisat la portaveu de l'entitat, Betty Hershman, indicant que es tracta de territori considerat ocupat per la comunitat internacional.

Segons l'organització Ir Amim, del total de 608 habitatges que preveuen els plans, 345 es construiran en un terreny buit dins de l'àrea edificada de l'assentament de Guiló, mentre que els de Ramot suposen l'ampliació d'aquesta colònia amb 263 cases més.

Els projectes aprovats per estendre aquestes colònies a l'àrea palestina ocupada de Jerusalem se sumen a les licitacions que van sortir a concurs la setmana passada a l'assentament de Ramat Shlomo per construir 603 habitatges més.

En els últims dos mesos, s'han promogut 2.275 unitats residencials a la zona est de Jerusalem, ocupada per Israel el 1967 i annexionada el 1980 contra el consens internacional, i que actualment està sota jurisdicció civil israeliana. Aquest dimecres l'Alt Comitè de Planificació de l'administració civil israeliana, un organisme militar, ja havia avançat plans, en dipòsit i validació, per edificar 1.004 habitatges al territori palestí de Cisjordània.

L'ONG israeliana Shalom Ajshav (Pau Ara) va dir ahir que en el cas de la Cisjordània ocupada l'executiu israelià ha avançat plans d'edificació de 10.536 cases i ha tret a concurs 5.679 unitats des que Donald Trump va ser elegit president dels Estats Units el novembre del 2016.

stats