Internacional 02/08/2014

Israel autoritza els residents del nord de Gaza a tornar a la zona

Unes 18.000 persones van fugir i 4.000 d'elles es van refugiar en centres de la UNRWA

Efe
1 min

BarcelonaL'exèrcit israelià ha comunicat avui als residents del barri de Beit Lahia, situat al nord-oest de la franja de Gaza, que poden tornar a la zona, han informat fonts militars en un breu comunicat. Els habitants de l'àrea poden tornar però "se'ls aconsella que vagin amb compte amb els artefactes explosius que Hamàs ha estès per la zona", assenyala el comunicat.

Fa més de dues setmanes l'exèrcit israelià va ordenar a uns 100.000 palestins de la zona nord de la franja i de dos veïnats de la ciutat de Gaza que abandonessin casa seva "per la seva pròpia seguretat". Prop de 18.000 palestins van deixar Beit Lahia.

D'aquestes 18.000 persones, 4.000 van buscar refugi en escoles de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA). Les instal·lacions van quedar desbordades.

Sense refugi

A diferència d'altres conflictes bèl·lics a la regió, la població civil no involucrada en el conflicte armat a Gaza no té la possibilitat d'abandonar del tot les zones de combat o anar a llocs segurs i habilitats per a desplaçats o refugiats.

Això ha provocat que en els 26 dies d'operació militar israeliana sobre la franja, prop de 280.000 palestins s'hagin convertit en desplaçats que busquen allotjament en escoles alberg de l'ONU i en edificis públics.

A més d'aquesta xifra, l'Agència de l'ONU per a la coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA) estima que hi ha almenys 200.000 palestins que han estat acollits per familiars.

stats