Internacional 06/08/2014

Delegacions d'Israel i Hamàs es troben aquest dimecres al Caire per pactar una treva permanent a Gaza

Les dues parts encaren la segona jornada d'alto el foc havent complert escrupolosament les primeres 24 hores

Agències
1 min
L'ofensiva israeliana a Gaza ha deixat bona part de les ciutats devastades. A la imatge, Beit Lahiya / REUTERS

JerusalemIsrael i les milícies palestines a Gaza liderades pel grup islamista Hamàs encaren la segona jornada de treva després d'haver complert escrupolosament les primeres 24 hores d'alto el foc de 72 hores sense que s'hagi informat d'incidents.

Delegacions de les dues parts es troben aquest dimecres al Caire, on es va anunciar la treva dilluns passat, per abordar l'opció de pactar un cessament d'hostilitats de més calat, amb el govern egipci com a mediador.

La franja de Gaza ha registrat, des de l'inici de l'ofensiva israeliana el 8 de juliol, 1.867 morts i 9.563 ferits, gran part dels quals, civils, segons dades del ministeri de Sanitat a Gaza.

Al bàndol israelià són 67 els morts, dels quals 64 són soldats i oficials de l'exèrcit hebreu morts en combat, i els altres tres, civils –dos israelians i un tailandès– que van morir com a conseqüència de l'impacte de projectils disparats des de Gaza.

Les perdudes per l'operació militar en què Israel ha bombardejat més de 4.800 objectius han estat valorades en uns 5.000 milions de dòlars i afecten des d'edificis públics a propietats privades, passant per habitatges, infraestructures d'aigua i electricitat i els dipòsits de l'única central elèctrica.

Segons un informe difós dimarts pel ministeri d'Informació palestí, basat en estadístiques locals i d'organismes internacionals, uns 10.600 habitatges han patit les conseqüències dels bombardejos, dels quals 8.880 han quedat parcialment danyats i 1.724 completament destruïts.

A Israel, el ministeri de Finances i diversos economistes van calcular la setmana passada en 3.500 milions de dòlars el cost del conflicte armat, entre armament, retribució a 82.000 reservistes, danys materials, compensacions a damnificats i pèrdues de productivitat.

stats