Internacional 13/12/2017

Israel deté un líder de Hamàs i 31 palestins més en una operació de matinada a Gaza

La batuda arriba enmig d'una setmana de tensió arran de la declaració de Trump sobre Jerusalem

Ara
1 min
Els bombardejos israelians sobre Gaza han malmès molts habitatges

BarcelonaL'exèrcit Israelià ha detingut 32 palestins en una batuda de matinada a Gaza, aquest dimecres, entre els quals es compta un dels líders de Hamas, Hassan Yousef, a qui s'acusa de promoure accions terroristes.

Hassan Yousef ja havia sigut detingut i posat en llibertat en el passat. De fet, entre els detinguts aquesta matinada hi ha també alguns dels expresoners de Hamas que havien sigut alliberats per Israel en l'últim intercanvi entre Israel i Hamas negociat a Egipte l'any 2011.

La batuda es produeix en mig de l'escalada de violència a la regió que ha seguit la declaració de Jerusalem com a capital d'Israel per part del president dels Estats Units, Donald Trump.

A més de les detencions, l'exèrcit israelià també ha bombardejat posicions de Hamas a Gaza, en resposta al llançament de projectils des de la franja cap al seu territori.

Segons les forces de seguretat palestines, dos enclavaments militars de Gaza van ser atacats pels israelians, un a Khan Yunis i un altre al sud de la capital de Gaza. Hi hagué danys materials però no humans.

Des de l'anunci del president Trump sobre Jerusalem, el 6 de desembre, les milícies palestines han llançat diversos projectils des de Gaza i l'exèrcit israelià ha respost amb bombardejos. L'escalada ha deixat de moment 6 palestins morts i més de 1.500 ferits atesos pels serveis mèdics.

stats