Internacional 27/11/2013

Berlusconi, expulsat del Senat italià per la seva condemna per frau fiscal

La majoria dels senadors han votat a favor de retirar l'escó al Cavaliere. L'ex primer ministre perd així la seva immunitat parlamentària

Efe
1 min
Berlusconi al Senat italià el passat març. AFP

RomaEl ple del Senat italià ha votat a favor de l'expulsió de l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi, després de la seva condemna en ferm per frau fiscal pel cas Mediaset, cosa que pot suposar l'acte final de 20 anys de carrera política.

S'aplica així l'anomenada "llei Severino", aprovada durant el govern de Mario Monti. La llei, que en el seu moment va ser aprovada també pel partit de Berlusconi, estableix el veto per participar a les eleccions i l'expulsió del Parlament durant sis anys dels condemnats a penes superiors a dos anys de presó.

Berlusconi, que ha renunciat a estar present a l'hemicicle durant al votació, s'ha dirigit als seus seguidors al centre de Roma. "Brinden perquè han portat el seu adversari, un enemic, segons diuen alguns, fins a l'escamot d'execució, feia 20 anys que ho esperaven. Per això avui estan eufòrics […]. Però no crec que amb això hagin vençut definitivament el partit de la democràcia i la llibertat. Nosaltres no ens retirarem a cap convent".

Els seguidors de Berlusconi han organitzat una concentració de protesta davant del Palau Grazioli, una residència romana del Cavaliere.

Sense immunitat parlamentària

Berlusconi estarà allunyat sis anys del Parlament. Però, a més, no podrà comptar amb la immunitat parlamentària a l'hora d'afrontar la resta de processos pendents.

Tot indica que així conclourà la carrera política de Berlusconi després de la fundació de Força Itàlia el 1994, però l'exmandatari i empresari està avesat a sorprendre els italians.

stats