Internacional 18/12/2013

Itàlia "fumiga" contra la sarna els immigrants que arriben a Lampedusa

La Comissió Europea considera "inacceptable" que es tracti els immigrants com si fossin "animals"

Ara
1 min

BarcelonaLa televisió italiana RAI2 ha difós una sèrie d'imatges on es veu el tracte vexatori que reben els immigrants quan arriben a l'anomenat centre de socors i acollida de l'illa de Lampedusa. En fila, despullats, amb els braços en forma de creu i davant de tothom, una sèrie de persones "fumiguen" els immigrants contra la sarna.

La denúncia ha estat possible gràcies a les imatges gravades a través del telèfon mòbil d'un dels joves confinats en el centre, Khalid.

La indignació s'ha estès tant per la societat com per la política italianes, i ha arribat fins a la Comissió Europea. La comissària europea de l'Interior, Cecilia Malmström, ha considerat "inacceptable" que es tracti els immigrants que arriben a Lampedusa com si fossin "animals".

"He vist aquestes imatges [sobre Lampedusa] i és un xoc", ha dit Malmström en una entrevista a la Cadena SER aquest dimarts. Segons ha indicat, la Unió Europea contactarà amb les autoritats italianes per reclamar canvis.

"Estem disposats a ajudar les autoritats italianes però cal tractar els immigrants dignament, en la línia de les lleis europees i italianes", ha indicat.

Malmström: l'ajuda militar no és una solució

Tot i això, ha matisat que no creu que "sigui una solució" l'ajuda militar que ha sol·licitat Itàlia per al Mediterrani.

stats