Japó
Internacional 18/02/2012

L'emperador del Japó supera amb èxit una operació de 'bypass' coronari

El principal objectiu és que Aki Hito recuperi la normalitat del dia a dia. El príncep hereu, Naru Hito, s'encarregarà de moment de les activitats del seu pare

Efe
1 min
L'emperador del Japó, Akihito, a l'entrada de l'hospital de la Universitat de Tokio / EPA

TokioL'emperador del Japó, Aki Hito, es troba estable després d'haver superat, aquest dissabte, una operació de 'bypass' coronari.

L'operació s'ha realitzat després que una angiografia revelés, el passat 11 de febrer, l'estrenyiment de dues artèries coronàries de l'emperador. Els cirurgians han aconseguit crear amb èxit una desviació vascular per fer circular la sang per les artèries. La intervenció ha durat gairebé quatre hores i ha requerit anestèsia total.

Segons ha explicat en una roda de premsa el doctor que ha dirigit l'operació, Atsushi Amano, encara és aviat per estimar si l'operació ha sigut un èxit, ja que el principal objectiu és que Aki Hito recuperi la normalitat del dia a dia. Tot i això, s'espera que l'emperador es recuperi a temps per assistir a les commemoracions del primer aniversari de la tragèdia de Fukushima, el pròxim 11 de març. De moment, però, i fins que conclogui tot el procés postoperatori, el príncep hereu, Naru Hito, s'encarregarà de les activitats oficials del seu pare.

stats