Internacional 18/06/2014

Jerusalem construirà 172 habitatges en un assentament

Un regidor contrari a l'operació assenyala que és la resposta al govern d'unitat palestí

Efe
2 min
Un ultra-ortodox passa per davant de les obres d'un edifici en un assentament a Jerusalem.  RONEN ZVULUN / REUTERS

JerusalemL'Ajuntament de Jerusalem ha aprovat avui la construcció de 172 nous habitatges a l'assentament jueu de Har Homà, a l'est de la capital, una zona ocupada per Israel des del 1967 saltant-se el consens internacional.

Els edificis tindran entre set i nou plantes, ha denunciat Pepe Alalu, l'únic regidor municipal contrari a l'operació, per a qui l'aprovació dels nous habitatges és una resposta dels israelians al recent pacte entre les faccions palestines d'Al-Fatah i Hamàs per a la formació d'un govern d'unitat palestí.

De fet, el primer ministre israelí, Benjamin Netanyahu, va rebre la iniciativa palestina apuntant la possibilitat de donar més permisos per a construir noves cases als assentaments i el ministeri de l'Habitatge va anunciar fa poques setmanes un projecte per accelerar els plans de 1.500 unitats en un assentament a la franja de Cisjordània i Jerusalem Est. Israel continua l'ampliació de les seves colònies als territoris ocupats, malgrat les protestes de la comunitat internacional i d'organitzacions humanitàries que és una violació dels drets humans.

stats