Internacional 20/07/2014

Els Estats Units asseguren que Rússia és al darrere del míssil que va abatre l'avió malaisi a Ucraïna

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, diu que les proves indiquen que va ser un míssil rus el responsable de l'accident

Reuters
1 min
CAMP DE MORT  Personal ucraïnès d’emergències buscant cadàvers ahir.

WashingtonEl secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, diu que les proves indiquen que es va utilitzar un míssil rus per abatre l'avió de Malaysia Airlines accidentat a Ucraïna la setmana passada.

Moscou ha negat reiteradament la seva participació en l'abatiment de l'avió i n'ha culpat l'exèrcit ucraïnès. Però Washington i els seus aliats assenyalen els rebels pro-russos, que tenen el suport de Rússia, i els culpen d'obstacularitzar l'accés a la zona de l'accident.

"Sabem del cert que durant l'últim mes hi ha hagut un flux d'armament, un comboi d'uns 150 vehicles amb personal, llançamíssils i artilleria, procedent de Rússia amb destinació a l'est d'Ucraïna", ha assenyat Kerry en una entrevista a la CNN.

Els Estats Units haurien interceptat converses sobre la transferència als rebels pro-russos del sistema rus de míssils guiats per radar SA11, el que es va utilitzar per abatre l'avió. "És bastant clar que aquest sistema va ser transferit des de Rússia", ha assenyalat Kerry.

stats