Internacional 09/07/2014

Una quarantena de palestins morts a la segona jornada de l'ofensiva Marge Protector

El govern de Netanyahu es prepara per a un conflicte armat de llarga durada

Agències
1 min

JerusalemL'endemà de l'inici de l'operació Marge Protector israeliana, l'intercanvi de bombardejos amb Hamàs ha elevat el nombre de víctimes palestines a la franja de Gaza fins a 38 morts, 7 dels quals eren menors, i almenys 300 ferits. El territori d'Israel també ha seguit rebent míssils i morters, però no s'ha notificat cap víctima mortal.

Les ciutats pròximes a la frontera, com ara Sderot, ofereixen un paisatge desert, ja que la majoria de població es reclou als refugis antiaeris sota l'amenaça constant dels coets. Uns quants míssils han arribat fins a Tel Aviv, la majoria dels quals han estat interceptats per l'exèrcit israelià abans de l'impacte.

El govern d'Israel es prepara per un conflicte bèl·lic de llarga durada, tal com han expressat el primer ministre, Benjamin Netanyahu, i el ministre de Defensa, Moshe Yaalon, que assegura que la "batalla contra Hamàs no acabarà pas d'aquí uns dies". De fet, l'exèrcit ha cridat al servei fins a 40.000 reservistes, encara que de moment només se n'han mobilitzat uns quants milers.

Per la seva banda, Hamàs assenyala com a únic culpable de l'escalada de violència el govern de Netanyahu. El seu líder polític, Khaled Meshaall, s'ha dirigit a l'executiu israelià de forma contundent: "Vosaltres mateu la nostra gent. El món sap que nosaltres no hem forçat aquesta guerra". Hamàs també ha avisat que consideren a tots els israelians com a objectius.

L'ambaixador palestí a Espanya, Musa Amer Odeh, ha demanat avui l'actuació dels "Cascos Blaus". Considera que la resposta de la comunitat internacional hauria de ser una missió per protegir la població de Palestina.

stats