Internacional 07/09/2018

El judici a 11 homes acusats de violar en grup una menor sacseja el Marroc

La noia denuncia que durant dos mesos de segrest la van convertir en una esclava sexual

Efe
3 min
Familiars dels joves acusats exhibint una fotografia del rei Mohamed per demanar l'abosolució

Beni Mellal ( Marroc)Un jutjat del Marroc ha començat aquest dimecres a jutjar 11 homes acusats de violar en grup una noia de 17 anys, a qui van mantenir segrestada durant dos mesos. Els processats s'enfronten a alguns dels càrrecs més greus del Codi Penal, que poden suposar que acabin sent condemnats a desenes d'anys. La víctima declararà a mitjans d'octubre i en aquesta primera sessió va haver d'aguantar com familiars dels seus presumptes violadors l'acusaven de "mentidera" i d'haver-los "arruïnat la vida" en denunciar uns fets que creuen que són ficticis.

La fiscalia, però, sí que s'ha cregut el relat d'aquesta noia, que va denunciar 15 homes, d'entre 18 i 25 anys, per haver-la segrestat i haver-la mantingut retinguda durant dos mesos als afores del poble d'Oulad Ayad, al centre del país. Durant aquest temps, els acusats van forçar-la sexualment repetidament i, segons l'acusació, la van obligar a prendre drogues i li van tatuar una esvàstica en una mà. La menor va aconseguir fugir del seu segrest i, amb el suport familiar, va decidir fer el pas i presentar una denúncia. Víctima i agressors viuen a la mateixa zona i fins i tot es coneixien d'abans. Quatre dels processats no van comparèixer al jutjat perquè s'havien fugat.

Els suposats agressors estan acusats de "formació de banda criminal", "segrest i retenció d'una menor", "violació sota amenaça d'arma blanca amb resultat de pèrdua de virginitat", "tortura mitjançant cremades i tatuatges" i "tràfic [sexual]", entre altres càrrecs.

Segons l'advocat de la denunciant, Youssef Chehbi, alguns dels agressors van negar davant del jutge les acusacions, mentre que d'altres van reconèixer que hi havia hagut una relació sexual, però que havia sigut "consentida".

Chehbi ha advertit que la noia "no es deixarà intimidar, està determinada a defensar-se i reclamar els seus drets", malgrat les crítiques que està rebent d'una part de la societat. A les xarxes socials, però, s'ha creat el 'hashtag' #JeSuisKhadija [Soc la Khadija, en francès].

En la vista, la noia va arribar acompanyada del seu pare, coberta amb un vestit llarg i un mocador al cap i amb un guant a la mà dreta que amagava els tatuatges que suposadament li van fer els acusats. A mesura que els acusats anaven entrant al tribunal, la tensió anava augmentant i els familiars dels joves clamaven a crits que tot eren mentides i que estaven sent víctimes d'una injustícia.

La germana d'un dels acusats va cridar davant els periodistes: "Mira'ls, els tracten com si fossin terroristes de Daeix [l'acrònim en àrab de l'Estat Islàmic], quan no han fet res. Aquesta [Khadija] es dedicava a fumar i beure cervesa!"

Quan va concloure aquesta vista preliminar i els advocats van sortir al carrer per fer declaracions als periodistes, tots aquests familiars els van envoltar amb crits de "Visca el rei" i "On és la justícia?", sense donar opció que fossin entrevistats pels nombrosos periodistes que cobrien el cas.

El pare de la noia va explicar a Efe que els seus veïns a Oulad Ayad l'han pressionat perquè retiri la denúncia, però que ell s'hi va negar rotundament. "Que potser soc jo la víctima? La meva filla ha sigut violada i ells han de pagar per això", va dir molt serè.

El procés es reprendrà el 10 d'octubre, quan el jutge tingui a les seves mans els resultats de l'examen mèdic forense de la noia, que inclou proves psicològiques i ginecològiques per determinar les seqüeles de l'agressió, així com testos dermatològics després que els joves i les seves famílies hagin assegurat que els tatuatges són anteriors als fets jutjats.

stats