Internacional 30/06/2014

El setge judicial contra Sarkozy s'estreny amb la declaració del seu advocat

Els jutges investiguen un cas d'escoltes il·legals i el finançament irregular de la seva campanya

Mpc2
1 min
Sarkozy arriba a l'Assemblea Nacional, la setmana passada. GONZALO FUERTES / REUTERS

Thierry Herzog, advocat de l'expresident de França Nicolas Sarkozy, i dos alts magistrats han estat avui cridats a declarar sobre un cas de presumpte tràfic d'influències i violació del secret d'instrucció que afecta el polític conservador, han informat avui diversos mitjans locals.

Els investigadors intenten determinar si Sarkozy i el seu entorn van crear una "xarxa" d'informadors que els mantenia al corrent de l'evolució dels processos judicials que amenacen el polític conservador, que va ocupar la presidència francesa entre el 2007 i el 2012.

El diari 'Le Monde', citant fonts pròximes al cas, anticipen que el mateix Sarkozy serà cridat també a declarar davant l'Oficina Central de Lluita contra la Corrupció i les infraccions Financeres i Fiscals.

Segons les investigacions, el defensor de Sarkozy suposadament va recollir informació de consellers del Tribunal Suprem sobre la investigació del presumpte finançament il·legal de la campanya electoral que va portar Sarkozy al palau de l'Elisi. En aquest sentit. s'investiga si el polític va rebre fons de la multilmilionària hereva del grup de cosmètics L'Oréal, Liliane Bettencourt, i del deposat dictador libi, Muammar al-Gaddafi.

A més, se sospita que l'advocat va prometre com a contrapartida a un dels jutges que l'expresident l'ajudaria en la seva demanda d'aconseguir un lloc en l'administració de Mònaco que buscava.

stats