DRETS HUMANS
Internacional 04/11/2017

Kènia, contra els lleons homosexuals

El cap de la censura demana "aïllar" dos felins mascles fotografiats tenint sexe en un parc nacional

Marta Rodríguez
2 min
Una dona llegeix la notícia al diari 'Nairobi News'.

BarcelonaA Ezequiel Mutua, responsable de la censura a Kènia, no li han agradat les imatges que un fotògraf va captar al parc nacional més famós del país en què es veuen dos lleons mascles mantenint relacions sexuals. El comportament dels dos felins, afirma, no es deu a cap instint natural animal sinó a la "influència" dels visitants homosexuals al Masai Mara, ignorant que no és el primer cop que s'han vist escenes semblants en plena natura.

Mutua ha afirmat al seu compte de Twitter que aquestes conductes animals posen en risc l'espècie: "Si els nostres lleons comencen a tenir un comportament homosexual serà segurament el final de les espècies animals", escriu en una piulada acompanyada de l'article del diari 'Nairobi News' que recull les seves reflexions.

Mutua, que dirigeix l'organisme kenià de la censura a la televisió i al cinema, ha demanat que es capturin i es mantinguin aïllats els dos exemplars perquè els científics "puguin determinar" com i on van adquirir aquest "estrany" comportament homosexual que, al seu parer, és contra natura perquè impossibilita el principal objectiu del sexe, tant en animals com en humans, que és la procreació. "Els dos lleons necessiten assessorament", afirma.

En l'entrevista amb els periodistes, Mutua reclama, incrèdul, verificar si realment els dos exemplars són tots dos mascles, malgrat que en les imatges s'aprecia clarament la característica melena dels mascles. El censor mira de trobar una justificació al comportament dels dos felins i apunta que tots dos l'han "copiat" de visitants gais que han tingut sexe a la vista de tothom o que senzillament els impulsa "una força diabòlica".

Contra Disney

No és el primer cop que Mutua actua contra l'homosexualitat. La setmana passada, l'organisme que dirigeix va prohibir l'emissió de la sèrie 'Andi Mack' del Disney Channel, arran del fet que un dels personatges protagonistes de la ficció per a adolescents qüestionés la seva sexualitat. El responsable de la censura no ho va dubtar i va ordenar el bloqueig amb l'argument que els nens han de rebre "la informació correcta" i aquesta correcció passa per dibuixar una família com la "unió entre persones de gènere oposat". Així, va ser contundent: "Cap contingut gai no s'emetrà a Kènia" perquè aniria "contra la cultura, és retrògrad i il·legal", ha deixat escrit al seu compte de Twitter.

Kènia és un de la setantena de països que encara penalitzen les relacions sexuals consentides entre persones del mateix sexe. La llei castiga amb penes d'entre 8 i 14 anys les conductes homosexuals.

stats