Internacional 14/02/2015

L'artilleria causa una vintena de morts a l'est d'Ucraïna a poques hores de l'alto el foc

El comandament militar de Kiev assegura que les milícies prorusses han intentat prendre per assalt posicions governamentals dels afores de Debáltsevo, un enclavament estratègic a mig camí de les rebels Donetsk i Lugansk

Ara / Efe
2 min
Rebels prorussos de la regió de Donetsk / AFP

KíevAlmenys 18 civils han mort per foc d'artilleria a l'est d'Ucraïna aquesta matinada, quan falten hores per l'entrada en vigor, aquesta mitjanit, de l'alto el foc acordat en la cimera de Minsk, segons dades del comandament militar ucraïnès i els rebels separatistes prorussos. "L'enemic continua bombardejant pobles i ciutats sense miraments", assenyala un comunicat del quarter general de les forces ucraïneses, en el qual s'afirma que en les últimes 24 hores almenys 14 civils han mort pels coets llançats pels separatistes de l'est ucraïnès.

En canvi, el número dos de les milícies prorusses de l'autoproclamada república popular de Donetsk, Eduard Basurin, ha denunciat que en aquest mateix període, a la ciutat de Donetsk han mort quatre civils pel foc de l'artilleria ucraïnesa.

Segons el comandament militar de Kíev, les milícies prorusses han intentat aquesta matinada prendre per assalt les posicions de les tropes governamentals als afores de la ciutat Debáltsevo, un estratègic nus de comunicació situat a mig camí de les ciutats rebels de Donetsk i Lugansk.

Punt calent dels combats

Debáltsevo i els seus voltants són des de fa diverses setmanes escenari d'aferrissats combats entre les tropes governamentals i les milícies separatistes. Els prorussos asseguren que en aquesta ciutat i els afores han aconseguit envoltar a més de 6.000 efectius ucraïnesos, extrem que el Ministeri de Defensa d'Ucraïna ha negat.

Basurin ha declarat avui que les tropes ucraïneses intenten sense èxit trencar l'encerclament de Debáltevo des de dins i fora, i ha assegurat que les les milícies no permetran el replegament de les tropes ucraïneses si no deposen les armes. "Segurament (els soldats ucraïnesos) es moriran de gana. No se'ls atacarà (després de l'entrada en vigor de l'alto el foc), però tampoc se'ls permetrà sortir", ha dit el número dos de les milícies de Donetsk, citat per DAN, l'agència dels separatistes.

stats