Internacional 20/07/2014

Kíev i pro-russos acorden el trasllat dels cadàvers de l'avió malaisi

Els milicians permetran als experts ucraïnesos traslladar els cadàvers en vagons frigorífics sota la vigilància dels observadors de l'OSCE

Efe
1 min

KíevLes autoritats ucraïneses han arribat a un acord amb els milicians pro-russos que controlen el lloc on hi ha les restes de l'avió malaisi per transportar els cossos dels 298 morts en la catàstrofe, segons ha anunciat avui el vice primer ministre d'Ucraïna, Vladímir Groysman. "S'ha arribat a un acord preliminar sobre el trasllat dels cossos amb els que controlen el lloc" on es troben les restes, ha dit Groysman, citat per la web oficial del govern ucraïnès.

Els milicians permetran als experts ucraïnesos traslladar els cadàvers en vagons frigorífics sota la vigilància dels observadors de l'OSCE. "Des del punt de vista organitzatiu, estem preparats per traslladar els cossos des del lloc de la tragèdia", ha assegurat Groysman.

Els serveis de rescat ucraïnesos que treballen al lloc –un descampat al costat de la localitat de Grabovo, a la regió oriental de Donetsk– han localitzat fins ara els cossos de 192 de les 298 víctimes mortals de l'avió de Malaysia Airlines abatut per un míssil mentre cobria la ruta entre Amsterdam i Kuala Lumpur.

Pressió dels milicians

Groysman ha denunciat, però, que els experts ucraïnesos treballen sota la gran pressió exercida per centenars de milicians pro-russos que custodien el lloc de l'accident. Els separatistes pro-russos que actuen a la regió on va tenir lloc el sinistre ho han desmentit.

"Per descomptat que no és així. Ningú posa traves al treball dels serveis de rescat. Els representants de la missió de l'OSCE no han expressat objeccions sobre l'actuació" dels milicians, ha subratllat, per la seva banda, un dels líders dels revoltats, Serguei Kavtaradze.

stats