Internacional 25/06/2017

Kirchner serà candidata a les eleccions legislatives

Es presentarà com a senadora per la província de Buenos Aires

Efe
2 min
Cristina Fernández Kirchner, a l'acte de presentació de la seva nova formació política.

Buenos AiresL'expresidenta de l'Argentina Cristina Fernández de Kirchner –que va ocupar el càrrec entre el 2007 i el 2015– té intenció de tornar a la política: es presenta com a candidata a senadora per la província de Buenos Aires a les eleccions legislatives que se celebraran a l'octubre. I ho farà amb la nova coalició política Unitat Ciutadana.

Fernández de Kirchner encapçalarà aquesta nova formació que va presentar oficialment dimarts i que concorrerà a les eleccions en solitari. És a dir, sense anar de bracet del Partit Justicialista, que és la històrica formació amb què ella i el seu marit, Néstor Kirchner –que va ser president entre el 2003 i el 2007–, van aconseguir arribar al poder.

D'aquesta manera, l'expresidenta ha volgut evitar competir amb qui va ser el seu ministre d'Interior i Transport, Florencio Randazzo, que pretén liderar la llista al Senat pel Partit Justicialista.

"Els convoco a la unitat ciutadana, a la unitat de tots els argentins, perquè estic convençuda que aquesta etapa històrica d'agressió neoliberal a tots els estaments de la societat no és una qüestió de partits polítics", va destacar Fernández de Kirchner dimarts, en un acte multitudinari, quan va presentar la seva nova formació política.

Amb la candidatura de l'expresidenta, el peronisme es presenta a les eleccions del Senat dividit en tres fronts: el de Kirchner, el del Partit Justicialista, liderat per Randazzo, i el de la coalició 1 País, que encapçalarà l'actual diputat Sergio Massa i la legisladora de centreesquerra Margarita Stolbizer.

Els comicis d'octubre serviran per renovar 127 dels 257 escons de la Cambra de Diputats, i un terç (24 en total) dels del Senat. Les eleccions se celebren després de dos anys que no hi hagi hagut cap força hagi aconseguit la majoria i, per tant, serviran per mesurar el suport que continua tenint la formació conservadora Canviem, després de gairebé dos anys al poder.

stats