Internacional 11/06/2019

El líder laborista israelià anuncia que no es presentarà a la reelecció

Avi Gabbay assumeix la responsabilitat dels pitjors resultats a les eleccions de l'abril

Ara
1 min
El president del partit laborista israelià, Avi Gabbay, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl president del partit laborista israelià, Avi Gabbay, ha anunciat aquest dimarts que no es presentarà a la reelecció. El seu successor haurà de sortir escollit en unes primàries al juliol. Gabbay ha aclarit que després dels mals resultats del partit en les últimes eleccions israelianes havia de renunciar el càrrec però que va posposar l'anunci "perquè no es prenen decisions enmig de la tempesta".

La convenció del partit laborista, que té 3.700 membres, haurà de decidir dimecres si fa primàries per a la presidència i també el candidat a les eleccions legislatives del 17 de setembre.

Una de les decisions clau de cara als comicis serà la política d'aliances: si els laboristes hi concorren sols o amb el centristes de Kahol Lavan o amb els progressistes de Meretz.

El partit laborista israelià va patir una greu derrota a les eleccions del 9 d'abril, en què només va obtenir sis diputats a la Knesset. Gabbay ha estat criticat per haver trencat per sorpresa l'acord amb l'exministra Tzipi Livni i per haver-se plantejat unir-se en un govern de coalició amb el primer ministre conservador Benjamin Netanyahu abans del fracàs de les negociacions per formar govern que han obligat a repetir les legislatives a Israel.

stats