Internacional 13/01/2014

La premsa francesa vincula amb la màfia corsa l'apartament on Hollande es trobava amb l'actriu Julie Gayet

El pis és propietat de l'actriu, Emmanuelle Hauck, exdona de Michel Ferracci, que el novembre va ser condemnat a 18 mesos de presó

Efe
1 min
François Hollande i Valerie Trierweiler, a  l'octubre del 2012./ REUTERS

ParísL'escàndol generat al voltant de la relació amorosa del president de França, François Hollande, amb l'actriu Julie Gayet, ha sabut aquest dilluns més detalls comprometedors. La premsa francesa ha trobat vincles entre el crim organitzat cors i l'apartament on el president mantenia les seves trobades amb Gayet.

El pis és propietat de l'actriu, Emmanuelle Hauck, exdona de Michel Ferracci, que el novembre passat va ser condemnat a 18 mesos de presó per "abús de confiança" en la investigació oberta contra una trama de joc a París que durant anys ha finançat personatges històrics de la màfia de l'illa de Còrsega.

La premsa francesa també ha qüestionat la seguretat del president, que acudia a les trobades en motocicleta i acompanyat només per dos agents i sense que la responsable del seu dispositiu especial de seguretat, Sophie Hatt, en tingués constància.

L'afer, que va ser desvelat divendres per la revista 'Closer', ha sacsejat el país després que la dona d'Hollande, Valérie Trierweiler, hagués de ser hospitalitzada per depressió. Estava previst que Trierweiler rebés l'alta aquest dilluns.

En plena tempesta política al voltant de la seva vida privada, Hollande haurà d'afrontar dimarts una roda de premsa per presentar noves mesures econòmiques. Una compareixença que l'Elisi volia aprofitar per remuntar els baixos índexs de popularitat que té el president.

stats