Internacional 28/07/2014

L'avió de Swiftair va demanar primer desviar la ruta i després fer mitja volta

França diu que "encara és massa d'hora" per saber les causes del sinistre i que la investigació es pot allargar setmanes

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, ha afirmat en roda de premsa que la tripulació de l'avió de Swiftair va sol·licitar primer un canvi de rumb i després va demanar fer mitja volta. Fabius ha afegit que "és massa d'hora per tenir certeses sobre les causes de l'accident".

Segons Laurent Fabius, l'única informació confirmada sobre l'avió estavellat a Mali és "que aquella nit les condicions meteorològiques eren dolentes". Durant la roda de premsa, Fabius també ha explicat que els fragments de l'aeronau trobats a la sabana de Mali estan repartits en un espai limitat per 300 metres quadrats i que les restes humanes "estan calcinades". Aquests detalls donen a entendre que l'aparell no va explotar a l'aire sinó que la desintegració es va produir en estavellar-se a gran velocitat contra el terra.

Per la seva banda, el secretari d'estat francès de Transports, Frédéric Cuvillier, ha explicat que l'extracció de la informació de les caixes negres "és una tasca essencial i delicada", ja que primer s'ha de confirmar que sigui llegible i després s'ha de desxifrar. Per aquest motiu, segons Cuvillier, la investigació s'allargarà "potser setmanes", fins i tot també en el cas que les dades de les caixes negres s'aconsegueixin extreure i resultin útils.

stats