Internacional 28/05/2014

Le Pen i Wilders segueixen buscant socis per formar un grup a l'Eurocambra

Ja tenen els suports formals del FPO austríac, la Lliga Nord Italiana i el Vlaams Belgan belga. Necessiten 25 eurodiputats de set nacionalitats diferents

Efe
1 min
D'esquerra a dreta, Matteo Salvini (Lliga Nord); Harald Vilimsky (FPOe); Marine Le Pen (FN); Geert Wilders (PVV), i Gerolf Annemans (Vlaams Belang) es fan una foto junts al PE durant una roda de premsa avui a Brussel·les. REUTERS

Brussel·lesLa líder del Front Nacional (FN) francès, Marine Le Pen, i el del Partit per la Llibertat (PVV) holandès, Geert Wilders, han reconegut avui que encara segueixen buscant els suports suficients per formar un grup propi al Parlament Europeu (PE).

Els dos s'han mostrat no obstant això confiats en què abans de l'1 de juliol, quan tingui lloc la primera sessió del nou PE a Estrasburg, hauran aconseguit els almenys 25 eurodiputats de set nacionalitats diferents preceptius per fer-ho.

El grup, que portaria el nom d'Aliança Europea per la Llibertat, té ja els suports formals del FPO austríac, la Lliga Nord Italiana i el Vlaams Belgan belga, els líders dels quals han comparegut al costat de Le Pen i Wilders en la primera roda de premsa al PE després de les eleccions europees de diumenge.

stats