Internacional 26/01/2015

L'EI ataca el web de Malaysia Airlines

Un grup anomenat 'Cibercalifat' penja una cançó de rap a la pàgina de l'aerolínia

Efe
2 min
Aspecte de la pàgina web 'hackejada' per un suposat grup de suport a l'EI. REUTERS

BangkokUn grup de pirates informàtics, que assegura donar suport als jihadistes de l'Estat Islàmic (EI), ha atacat avui en diverses ocasions el portal d'internet de la companyia aèria Malaysia Airlines i ha substituït la pàgina principal amb la frase: "avió no trobat" i ha penjat una cançó de rap.

La companyia ha confirmat l'atac, però ha precisat que les reserves i les dades dels usuaris no s'han vist compromesos.

"Fins aquest moment, els servidors de Malaysia Airlines estan intactes", assenyala el comunicat de l'aerolínia. "Hem resolt el problema amb el proveïdor de serveis i s'espera que el sistema estigui totalment recuperat en menys de 22 hores", continua el text.

En un dels atacs, els 'hackers', autodenominats com "cibercalifat", han reemplaçat la pàgina principal per un avió Airbus A380 amb el logotip de l'aerolínia de bandera malàisia i la frase "Error 404 - Avió no trobat".

A la barra del cercador es podia llegir: "L'EI prevaldrà", en referència a grup extremista, acompanyada amb una cançó de rap com a fons musical.

Posteriorment el fons ha estat canviat per la imatge d'un llangardaix amb barret de copa, pipa de fumar i monocle, unit a l'usuari de Twitterlizardmafia.

La companyia aèria, que l'any passat va patir dos accidents en què es va perdre la vida de més de 500 persones, va difondre un missatge a les xarxes socials assenyalant que podria haver dificultats en accedir al seu portal.

"Pot experimentar dificultats per accedir al nostre lloc web. Actualment estem treballant en la solució del problema", va publicar el perfil de Malaysia Airline a Twitter.

Després de deu mesos de recerca encara es rastreja el fons marí d'una àrea del sud de l'oceà Índic, situat a uns 1.200 quilòmetres al sud-oest de la ciutat australiana de Perth, on suposadament va acabar l'avió del vol MH370 de Malaysia Airlines.

L'aeronau va desaparèixer el 8 de març amb 239 persones a bord després de canviar de rumb en una "acció deliberada", segons els experts, només quaranta minuts després d'haver enlairat de Kuala Lumpur amb direcció a Pequín, sense que s'hagi localitzat cap resta.

stats