Internacional 16/11/2015

"El que ve serà pitjor": l'Estat Islàmic amenaça amb nous atemptats als països que bombardegen Síria

Després que França hagi intensificat la seva ofensiva contra el terror, l'organització jihadista difon nous vídeos on anuncia la seva voluntat d'atacar els Estats Units, Austràlia, Canadà i Bèlgica

Ara
2 min
Captura d'un dels vídeos difosos aquest dilluns per l'Estat Islàmic / REUTERS

BarcelonaFrançois Hollande no podia ser més clar: "França està en guerra". En un discurs solemne davant l'Assemblea i el Senat, el president francès ha assegurat aquest dilluns que el seu país intensificarà els bombardejos contra l'Estat Islàmic (EI) i impulsarà reformes constitucionals i legislatives per combatre el terrorisme amb més força.

Cliqueu aquí per llegir les frases clau del discurs de François HollandeL'aviació francesa, però, ja havia donat una primera resposta als brutals atemptats de París, amb el bombardeig massiu aquest diumenge d'un campament de l'EI a la ciutat siriana de Raqqa, el feu de l'organització jihadista en aquest país. I els extremistes no han trigat a reaccionar.

En diversos vídeos difosos aquest dilluns a internet, l'EI va amenaçar amb nous atemptats. I no només a França, sinó també als EUA, Austràlia, Canadà i Bèlgica si "persisteixen els bombardejos contra els musulmans". "Els països de la coalició no viuran segurs fins que els musulmans visquin segurs en els seus països", diuen els jihadistes, i adverteixen que "el que ve serà pitjor i més amarg".

En una de les gravacions, els extremistes són especialment contundents amb els Estats Units: "Igual que hem colpejat França en el seu centre, París, jurem que colpejarem Amèrica i el seu centre, Washington". Tot i això, el president nord-americà, Barack Obama, no pretén arronsar-se, al contrari: en declaracions aquest dilluns, ha descartat enviar un gran contingent de tropes a Síria, però ha promès continuar amb la seva ofensiva aèria al país.

"En el front militar, continuarem accelerant el que estem fent, buscant nous socis", ha afegit Obama. Una afirmació amb la qual ha coincidit Hollande: "La necessitat de destruir l'EI és un objectiu que apel·la a tota la comunitat internacional. Demanaré al Consell de Seguretat de reunir-se per deixar clara la voluntat comuna de lluitar contra el terrorisme".

El govern espanyol, per la seva banda, ha evitat afirmar que Espanya està també "en guerra". De fet, el president espanyol, Mariano Rajoy, no s'ha volgut comprometre a incrementar la participació militar a Síria i ha reclamat "un acord internacional" sobre el que s'ha de fer en aquell país. Rajoy ha insistit que "és difícil d'explicar" que la comunitat internacional encara no tingui una posició nítida.

El grup de 'hackers' Anonymous, en canvi, sí que ha declarat la guerra als jihadistes Anonymous ha declarat la guerraals jihadistes. En un vídeo difós aquest dilluns, un home rere la popular màscara de Guy Fawkes explica que l'organització està preparada per llançar un atac cibernètic sense precedents: "Llançarem l'operació més gran que s'ha llançat mai contra vosaltres [els jihadistes]. Espereu una escalada d'atacs cibernètics. Us declarem la guerra. Estigueu preparats", diu l'emmascarat en francès.

stats