Internacional 11/03/2015

L'Estat Islàmic difon un nou vídeo en què un menor executa un presumpte espia israelià

L'home confessa, abans de ser assassinat, com va ser captat pel Mossad per infiltrar-se al grup jihadista

Efe
2 min

BeirutEl grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha publicat aquest dimecres un vídeo propagandístic en què un menor suposadament assassina a un home acusat d'espiar per al Mossad, els serveis secrets israelians, a Síria. En la gravació, de tretze minuts i mig de durada i difosa a internet, es pot veure, al costat d'un combatent adult de l'EI, el menor d'edat, vestit amb uniforme militar, que presumptament ha mort la víctima. El nen obre foc contra el presoner després d'un discurs en francès del milicià adult en el què amenaça Israel.

Abans de la seqüència de l'assassinat, la cinta, l'autenticitat de la qual no ha estat comprovada, comença amb el relat de la víctima, identificada com Mohamed Said Ismail Musalam, que explica davant la càmera com suposadament va ser captat pel Mossad. Musalam, que afirma que és àrab israelià i resident a Jerusalem, narra la seva captació pels serveis secrets d'Israel i com el seu pare i el seu germà el van convèncer perquè treballés per al Mossad.Segons aquesta aparent confessió, la intel·ligència israeliana li va proposar viatjar a Síria per infiltrar-se en l'EI, on va ser descobert pels jihadistes després que truqués al seu progenitor.

Al final del vídeo els extremistes identifiquen amb fotografies i amb les seves dades personals i llocs on resideixen a diversos àrabs israelians, entre ells el pare i el germà de Musalam, als quals acusa de col·laborar per al Mossad.

Aquesta és la segona gravació dels jihadistes en què apareix un menor que assassina a presoners. La primera va ser difosa al gener i en ella es veia com aparentment un nen matava dos suposats espies russos a Síria, que s'haurien infiltrat entre els radicals.

stats