Internacional 06/07/2015

Grècia presentarà aquest dimarts noves propostes als creditors, segons el 'Financial Times'

La notícia arriba poques hores després que l'Eurogrup exigís la presentació de mesures d'ajust per part del govern hel·lè

Ara / Efe
2 min
Jeroen Dijsselbloem, president de l'Eurogrup, a la trobada de Davos / EFE

Atenes / Brussel·lesGrècia presentarà noves propostes als líders de la zona euro en la cimera extraordinària que mantindran aquest dimarts, segons informa el 'Financial Times'. La notícia arriba poques hores després que l'Eurogrup exigís, percisament, noves mesures a Grècia per a la seva reunió d'aquest dimarts. La reunió dels ministres d'Economia i Finances de l'eurozona, que començarà a les onze del matí, "debatrà la situació després del no al referèndum a Grècia". "Els ministres esperen noves propostes de les autoritats gregues", indicava el comunicat.

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ja va avançar després de saber-se el resultat de la consulta grega que esperava "noves iniciatives" per part del govern liderat per Alexis Tsipras per tornar a la taula de negociacions. L'Eurogrup ha posat èmfasi aquest dilluns que la consulta va ser convocada "després que el govern grec es retirés unilateralment de les negociacions en marxa amb les institucions" que abans es coneixien com la 'troica' –ara creditors–: la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu ( BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI).

Aquestes negociacions tractaven sobre el "pla de reformes ampli" que Grècia hauria de consensuar amb els seus socis i aplicar dins de les condicions associades al seu segon rescat bancari, tal com es va pactar el 20 de febrer, quan es va concedir a Atenes quatre mesos de pròrroga del seu rescat ja expirat des del 30 de juny. L'Eurogrup es celebrarà cinc hores abans que comenci la cimera de caps d'estat i de govern de la zona de l'euro, convocada també aquest diumenge després del tancament de les urnes i els primers resultats que mostraven la victòria del no, que finalment es va imposar amb un 61,3% dels vots.

stats