Internacional 01/07/2015

L'Eurogrup ajorna qualsevol negociació amb Atenes fins després del referèndum

En una trobada d'urgència, els ministres de la zona euro han optat per no respondre a les noves propostes plantejades per Atenes avui mateix

Efe
2 min

AtenesEls ministres d'Economia de la zona de l'euro, reunits aquesta tarda d'urgència, han decidit esperar el resultat del referèndum de diumenge que ve a Grècia abans de continuar negociant amb Atenes.

En una declaració en vídeo, el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha assegurat que "en vista de la situació política, el rebuig de les anteriors propostes, la convocatòria del referèndum i la campanya pel no que fa el govern grec no veiem que hi hagi base per a més converses en aquest punt".

"No hi haurà més diàleg els pròxims dies en l'àmbit de l'Eurogrup, ni tampoc entre Grècia i les institucions creditores. Ara només esperem el resultat del referèndum de diumenge", ha conclòs Dijsselbloem.

En una trobada en què els ministres han intervingut per teleconferència, l'Eurogrup ha decidit "esperar el resultat del referèndum de Grècia abans de més discussions", ha piulat el ministre de Finances d'Eslovàquia, Peter Kazimir, a Twitter.

"Els països de l'euro estan encara disposats a negociar una solució a la situació grega. Però primer s'ha d'esperar el resultat del referèndum", ha assegurat també en un comunicat en ministre finlandès d'Economia, Alexander Stubb.

La reunió tenia per objectiu avaluar les últimes propostes que ha plantejat per carta el primer ministre grec, Alexis Tsipras, en què ha rebaixat les exigències i ha acceptat bona part de les condicions que li havien plantejat els creditors.

Però la mateixa cancellera alemanya, Angela Merkel, ja havia plantejat avui mateix que no s'obrirà cap nova via de diàleg amb Atenes fins que no s'hagi fet la consulta de diumenge.

Durant la teleconferència, que ha durat al voltant d'una hora, l'Eurogrup "ha pres nota de la segona carta" enviada pel primer ministre de Grècia als seus socis, segons han explicat a l'agència Efe fonts de l'eurozona.

stats