Internacional 04/09/2013

L'exministre de Defensa de Síria podria haver desertat i anat cap a Turquia

Ali Habib va deixar el càrrec per desavinences amb Baixar al-Assad sobre la matança dels manifestants. La televisió estatal siriana nega aquesta informació

Reuters
2 min

BeirutL'exministre de Defensa sirià, el general Ali Habib, ha desertat i ha anat a Turquia, segons ha dit a l'agència Reuters una font de la Coalició Nacional Siriana.

En cas que es confirmés, Habib seria el càrrec més alt que hauria trencat amb Baixar al-Assad des de l'inici de les revoltes a Síria el 2011.

"Ali Habib ha aconseguit escapar-se del règim i ara és a Turquia, encara que això no vol dir que s'hagi aliat amb l'oposició", apunta aquesta font a l'agència Reuters.

La font també diu que Habib va ser detectat el dimarts a la nit després de passar la frontera entre Síria i Turquia amb dues o tres persones més, també militars, i que compartien amb ell la decisió de deixar el país.

La televisió siriana ho nega

La televisió estatal siriana ha negat aquest dimecres que Ali Habib hagi deixat el país, negant d'aquesta manera les informacions fins ara aparegudes.

"No és veritat el que han escrit els mitjans que el ministre de Defensa Ali Habib hagi deixat Síria, ja que encara es troba a casa seva", han assegurat des de la televisió siriana.

Contrari a les matances d'Al-Assad

Segons els rebels, Habib podria ser una font important d'informació per a Occident. "Ha fet una llarga carrera militar. Ha estat sota arrest domiciliari des que va desafiar Al-Assad i es va oposar a la matança dels manifestants", asseguren fonts a l'agència Reuters.

Habib va ser ministre de Defensa de Síria entre el 2009 i el 2011, any en què va deixar el càrrec al·legant uns suposats problemes de salut.

Habib havia sortit en un discurs de televisió assegurant la seva lleialtat al govern d'Al-Assad, encara que fonts occidentals asseguren que ho va fer sota la coacció del règim. Es desconeix si l'exministre pot aportar més proves sobre l'ús d'armes químiques per part del règim de Damasc.

stats